Waarom Eric Pouw?

8 redenen om Eric Pouw in te schakelen als insolventie adviseur

1)     Ervaring

Vanaf 1995 ben ik actief als insolventie- en juridisch adviseur. Per jaar sta ik gemiddeld 60 bedrijven bij om door te starten. Voor ondernemers in financiële problemen zijn er altijd oplossingen en mogelijkheden. Dat weet ik vanuit ervaring. Problemen kunnen worden omgezet in kansen en nieuwe uitdagingen welke uiteindelijk tot een financieel stabiele en winstgevende situatie moeten leiden. Geliefd ben ik bij mijn opdrachtgevers en ook curatoren kunnen mijn werk waarderen. Primair behartig ik de belangen van mijn klanten, waarbij ik wel oog blijf houden voor de belangen van alle schuldeisers. In veel gevallen zijn de huidige schuldeisers echter weer leverancier in de toekomst.

2)     Deskundig

Juridische kennis met betrekking tot het faillissementsrecht heb ik in overvloed, maar ik bezit ook heel veel ervaring welke nodig is om een faillissement te voorkomen of om een doorstart te maken. Ook op het gebied van bedrijfseconomie (kengetallen opstellen, kostprijsberekeningen, jaarrekeningen beoordelen en interpreteren) en marketing (sociale media, reclame, genereren klantencontacten) heb ik kennis van zaken. De ondernemers die ik bijsta kunnen rekenen op mijn deskundigheid en ruime ervaring. Als ik geen overlevingsmogelijkheden zie voor een ondernemer, dan begin ik er ook niet aan. Een ander aspect van mijn werk is dat ik een ondernemer coach en opnieuw zelfvertrouwen geef. Vaak zitten ondernemers (geestelijk) in de put, weten niet meer hoe het verder moet en zijn ten einde raad. Juist op dat punt bied ik extra toegevoegde waarde. Omdat ik zelf –als persoon- alles heb meegemaakt op het gebied van faillissementen weet ik een ondernemer weer uit het zwarte gat te trekken en te motiveren en activeren om vooral door te gaan om zijn bedrijf weer nieuw leven in te blazen.

3)     Slagvaardig

Ik schrijf geen dikke rapporten. Bedrijfsproblemen analyseer ik binnen enkele uren. Daarna draag ik een  solide oplossing aan in de vorm van een doorstartplan. Dat stappenplan is de leidraad bij het voorkomen van een dreigend faillissement en dient eventueel ook als draaiboek (ondernemersplan) voor een doorstart. Ik denk “out of the box”! Elke situatie is anders, elke ondernemer is anders dus elke oplossing die ik bedenk is anders. Ik lever maatwerk voor een confectieprijs. Een oplossing aandragen is één facet van mijn werk, maar het uitvoeren daarvan is een ander belangrijk facet. Ik ben niet alleen de architect maar tevens de uitvoerder. Strijdlustig en de confrontatie zoekend indien noodzakelijk, maar beheerst, tactisch en doordracht als vanzelfsprekend.

4)     Onconventioneel

GOOGLE DE NAAM ERIC POUW! Was dat schrikken? Ontslagzwendel en Alberto Stegeman. Kort samengevat komt het erop neer dat ik in het verleden (2002-2003) volledig uit de bocht gevlogen ben. Faillissementsfraude en ontslagfraude. Daarbij heb ik de grens van normaal zaken doen ernstig overschreden. Allemaal uiterst laakbaar en aan mij verwijtbaar. Het hoeft geen betoog dat ik daar heel veel spijt van heb. Voor die strafbare feiten ben ik veroordeeld en ik heb mijn straf uitgezeten. En dan geheel onverwacht komt in 2012 Stegeman nog weer een paar oude koeien uit de sloot halen. Geen nieuwe feiten maar allemaal voor de sensatie. Ondanks mijn verleden heb ik een uitgebreide referentielijst beschikbaar van tevreden klanten, want op internet kunt u van alles over mij lezen, maar nergens zult u ook maar één ontevreden klant kunnen ontdekken. De mogelijkheden om zakelijke problemen op te lossen zijn schier oneindig. Je moet echter wel de weg weten. En ik weet de weg!

5)     Toegang tot financiering

De traditionele banken zullen niet in de rij staan om te mogen financieren na een faillissement, dat is lastig, maar niet onoverkomelijk. Er zijn altijd mogelijkheden, daarbij moet u denken aan Qredits en de Bbz. Daarnaast is crowdfunding voor doorstarters ook een populair middel van financieren. Ik onderhoud nauwe contacten met diverse crowdfundplatforms. Tevens heb ik contact met een factormaatschappij die facturen koopt en ken ik vanuit mijn netwerk nogal wat informal investors en business angels. Ik heb geen geheimen tegenover financiers, sterker nog; Juist door openheid van zaken te geven komen we verder. In voorkomende gevallen zijn curatoren zelfs bereidt om de koopsom van de activa in termijnen te laten betalen. Daarnaast financier ik – uit eigen middelen- ook doorstarts. Het moet dus gek gaan als er geen financiering mogelijk is.

6)     Heldere probleemanalyse

Over het algemeen leg ik de vinger snel op de zere plek door een korte scan te maken (via adviesgesprek) van de problemen met de bank(en), handelscrediteuren, belastingdienst en niet te vergeten de privésituatie. Die heldere probleemanalyse wordt direct omgezet in een kant en klaar plan wat voor de ondernemer –in de gegeven omstandigheden- het best is om te doen. Dat geeft soms wel eens een verassende uitkomst, dat doet soms ook (emotioneel) pijn, maar vaak zijn er geen andere oplossingen mogelijk dan heel diep te snijden in de problemen. Alleen wanneer u diep snijd in de kosten is een rendabel bedrijf mogelijk. GO BACK TO BASICS!

7)     Betaalbaar en altijd tegen een vaste prijs

Een eerste adviesgesprek kost altijd Euro 375,00. Daarna zien we verder. In de meeste gevallen werk ik met een vaste prijs voor de totale opdracht. In sommige gevallen werk ik zelfs (gedeeltelijk) op basis van “no cure-no pay”. In een enkel geval werk ik op basis van een uurtarief. Indien het noodzakelijk is om gebruik te maken van externe expertise wordt door mijn partners onder exact dezelfde voorwaarden gewerkt. Welke oplossing er ook is bedacht, u weet van tevoren wat het kost.

8)     Bereikbaar en persoonlijk betrokken

In dit vak is het van belang om bereikbaar te zijn. Dat ben ik 7 dagen per week! Heeft u een dringende vraag of doet zich acuut een probleem voor bel direct. U kunt mij altijd bereiken op nummer 06 – 13 14 17 19.

Bel nu voor een afspraak!
085 – 23 90 333